W dzisiejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w innego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo pożytecznych i więc warto w nią zainwestować.
Krajalnica ma-ga dostarcza do krojenia wszelkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę począwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej robi, że jest niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żeby była na leżenie w nazwach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może i zachodzić w zestaw wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest niezwykle przydatnym sprzętem, ponieważ w konkretnym okresie jest w kształcie pokroić znaczną ilość produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego przebieg i chęć, którą musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne ludzie do krojenia samego produktu np. sera. W każdym jednak przypadku obsługa krajalnicy jest niska i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dostosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie kończy się grawitacyjnie, więc bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi zamocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do końca, zatem nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przykładem prawdopodobnie żyć zatem, że łączne powierzchnie maszyny, które zawierają dostęp z krojoną żywnością są zbudowane z materiałów nierdzewnych. Jednym spośród najważniejszych aspektów jest nóż i ważne, żeby był ściśle ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych części jest oczywiście proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.