Sprzet agd lowicz

https://www.grupa-wolff.eu/elektrotechnika/oswietlenie-led-wykonaniu-przeciwwybuchowym/

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić zaopatrzona w szybką dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy natomiast w pełnej dawce od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc istnieje elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt innego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Przydaje się i głównie w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest znacznie wytrzymałym sprzętem o dużej klas, która definiuje się i prostą obsługą. Sprzęt ten skupia się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której przesuwa się poszatkowana kapusta. Najbardziej znaczną akcją są noże zrobione ze określeni nierdzewnej, które mogą proponować przez duży czas czasu. Szatkownica że być urządzona na żądanie w inne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można również zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - mogą więc stanowić małe kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.