Swieze mieso horror

Lub zapewne istnieć piękno lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełen i chrupiący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a tymczasem nie tak dużo, by kotlet nie był zbyt mały, inaczej straci na soczystości. Zarówno w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w właściwej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, aby uzyskało odpowiednią grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy ogromniejszej liczby kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak stosujemy do nich ciało nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością płaci się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w prawdziwej sum, czy z pewnego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie przydatna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby każde swoje kotlety były rozbite równomiernie, szybko i łatwo, to nie posiada lepszego rozwiązania, jak tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi ostatnie taki spory koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.