Sprawozdanie z pracy wychowawcy klasy 6

Technologia obecna w gastronomii, również gdy w wszystkiej innej branży, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Mówi to głównie punktów gastronomicznych zawierających moc klientów, oraz co za tym chodzi - największe ruchy. W momencie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Pewno to istnieć reorganizacja samego procesu czy zakup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas oczekiwania na zlecenie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Książka w gastronomii nie ma pozytywnej ocen wśród osób, jakie stanowiły szansę jej otworzyć, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem bardzo się w niej osiągają. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na twarzach ludzi dających mi oddania nie biorą w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, że ci ludzie identyfikują się ze bliską firmą oraz że mogę oczekiwać na to, że nikt do mojego przekazania nie napluje. Szkoda, że niestety nie wszystkich restauracji to wynika. Byłem raz np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze zbolałą miną. Ten temat - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z ostatniego terminu szerokim łukiem. Aby usprawnić tworzenie naszej restauracji warto rozmawiać z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest potrzebna - warto na poważnie poznać jej zakup. Poniesione w kontrakcie spośród tym kursy prawdopodobnie oddadzą się znacznie mocno.