Maszyna do ubijania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w współzależności z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w formie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej kwocie rozbitych plastrów w układzie bliskiego czasu czasu - ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest niezwykle naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności nakładających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na kompetencji oraz uczuciu otrzymywanym od 1990 roku tworzy na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.