Krajalnica maga

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi szczególnie istotnym urządzeniem w zakładach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego typu warzyw w styl ręczny znacznie powiększa nakłady książki oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w domach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która dodatkowo będzie te spełniać funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na sprzedaż szatkownicy do profesjonalnego użytku. Prezentuje się ona wyjątkowo szybką wydajnością (nawet do 300 kg/h) i wytrzymałością, posiada wszelkie niezbędne certyfikaty i otwarcia oraz zbudowana jest spośród doskonałej kondycji materiałów, oddanych do związku z żywnością. W części wypadków urządzenie zrobione jest ze zwykli nierdzewnej oraz jest magnetyczny system bezpieczeństwa oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru posiadamy także zasilanie 230V czy na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacji od posiadanej w terenu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele nowych, łatwo wymiennych tarcz, które powodują, że warzywa i owoce mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a ponadto specjalną przystawkę do zrobienia frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca służy do cięcia warzyw typu kapusta, seler, i drugi podłużny wsad przeznaczony jest do warzyw długich. W jakiejkolwiek chwili możemy same dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno być zatrudniane do użytków, do jakich nie jest dane jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, że nie istnieje wtedy co prawda urządzenie o maksymalnych rozmiarach, ale zawsze waży ok. 30 kilogramów. Na zbycie znajdziemy duży wybór marek i kształtów, dzięki czemu dobranie odpowiedniego narzędzia nie sprawi wielu problemów.