Krajalnica leworeczna

Krojenie serów wydaje się być pytaniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w składach z serami na miarę umieszcza się mówić zupełnie co innego. Sery w relacje od rodzaju, są inną konsystencję. Są sery twarde, do których pokrojenia trzeba wziąć nieco bardzo siły, ale i sery bardzo delikatne, wręcz łączące się do wielkości noża, nawet gdy jest zatem nóż przeznaczony stricte do cięcia serów. Przez to, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w droga precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom postępującym w handlach, które codziennie po często muszą kroić różne typy serów w długie plastry dla swoich użytkowników? Przede wszystkim, muszą używać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to efekt bardzo cennej wartości, oddany do cięcia serów wszelkiego gatunku. Stanowi bardzo delikatne ostrze, które tak wrzyna się w ser i odkrawa spośród niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez sensu na konsystencję tego sera. Znaczy to, że ta krajalnica zna w niewielkim okresie pokroić większą miara sera bez potrzebie wycierania powierzchni ostrza co mało plasterków. Istnieje wtedy bardzo praktyczne wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba krojenia niezliczonych dawki serów różnych gatunków w krótkim okresie, czyli zwłaszcza w składach. Coraz chętniej jednak kwalifikujemy się na zakup krajalnicy do rodzinnych domów, ponieważ wykazuje się, że dużo łatwo sprowadzamy się wyręczać w akcjach, które są konieczne, i które powodują nam wielu kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz kupić własną krajalnicę do sera, a wszystkiego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile dokładnie potrzebujesz z całego domu sera! To wielka oszczędność energii i samego sera, bowiem ten umieszczany w skórze całego bloczku będzie pogarszał się o moc wolniej niż ser pokrojony w cienkie plasterki w handlu.